Senaste blogginlägget

4. okt, 2018

https://www.sponsorhuset.se/images/newsletters/1066/2018-10-03-03-54-28.png

Sponsorhuset hyllar att det är Djurens dag idag genom att ge dubbel ersättning när man handlar från deras djurbutiker. Erbjudandet gäller fram till söndag.  Bland butikerna hittar du 
Zooplus, Animail, ArkenZoo och Granngården. Gå in här och handla något fint till din fyrbenta vän:https://www.sponsorhuset.se/hundbloggareywonneviklund/huvudkategori/hem-hushall/underkategori/134

Passa på alla djurägare, och köp något vettigt till ditt älskade djur, så djuren inte kommer till korta för kanelbullens dag.

 

29. sep, 2018Nu kan du stötta www.hundbloggareywonneviklund.se varje gång du ska boka hotell eller handla på nätet.

Det enda du behöver göra är att gå till butiken via vår sida på Sponsorhuset, vi har över 600 kända nätbutiker samlade där.

Varje köp från dessa ger riktiga pengar tillbaka som du och min blogg får dela på! Inget blir dyrare för dig som handlar!

Exempel på butiker: Hotels.com, Bokus, CDON, Ellos, Svenska Spel, Byggmax, Lyko, InkClub, LensWay, Ellos, Mr Jet, Ink Club, Adlibris, Apoteket, Booking.com och många, många fler. 

 

Nästa gång du ska handla på nätet, gå till den nätbutik som du ska handla ifrån via hundbloggareywonneviklund sida på Sponsorhuset. Sedan handlar du som vanligt från butikens hemsida. Det är det som är poängen :), när du går via Sponsorhuset och min blogg sida, får du tillbaka en del av köpet i riktiga pengar, som delas mellan dig och hundbloggen.

Så här kommer du igång:

Bli enkelt gratis medlem via denna länk: (där hittar du även en kort film som visar hur det fungerar) : www.sponsorhuset.se/hundbloggareywonneviklund/bli-medlem

Ett tips: Har du Chrome,Safari eller Firefox som webbläsare? Då kan du enkelt lägga till Sponsorhusets tilläggsprogram Handla Smart . Har man detta tillägg så blir man automatiskt påmind varje gång man besöker en butik som kan ge pengar via Sponsorhuset.Klicka här: www.sponsorhuset.se/hundbloggareywonneviklund/hs

Tack för ditt stöd 🙂

22. sep, 2018

Det behöver varje hund, att vara trygg i sitt liv med sin familj eller sin ägare. Dessutom så är det väldigt viktigt i att hunden ska kunna vara avslappnad. Den viktiga av och på knappen. Hunden som bör kunna växla mellan att vara aktiv och energisk till att vara lugn/trygg och kunna slappna av. Nu gäller det övervägande de energiska hundarna, har du en filbunke ja då kanske du inte behöver träna hunden till att vara avslappnad, däremot till att vara trygg. Du som hundägare förmedlar också ett lugn och ger trygghet. Att också kunna ge hunden livskvalitet i vardagen. För visst har du hunden också på hundens villkor? inte bara dina egna villkor. Det är många gånger lönsamt att hunden ska kunna koppla av, och att du ger utrymme för hunden till att hunden kan följa med på lite av varje, helt klart så ska hunden alltid vara trygg med dig i de miljöer som ni vistas i. En fika på stan där fungerar hunden ypperligt om du har lärt hunden, att kunna koppla av i en sån miljö. Du lär hunden vad den ska göra och att hunden förstår genom att belöna rätt beteende. För energiska hundar är passivitet krävande. Det är ju något som du kan börja med, redan när valpen är liten, och ni är hemma. Få valpen till att koppla av, så det inte är ett 100% race hemma hela tiden. När valpen och du kan koppla av hemma utan störningar, så kommer nästa steg och då valpen är större, så blir övningen att flytta ut i andra miljöer. Du kan miljöträna inte att förglömma, men då är ni aktiva, valpen/unghunden vistas i olika miljöer, men nu när passivitet och koppla av gäller så är det bara de övningarna, förslag är att sätta sig på en parkbänk och "glo" med vovven och bara ta det lugnt, där då hunden ska sitta eller ligga stilla och också kolla läget. Ett göra ingenting. Eller som jag gjorde, för min hund tillhörde de energiska, jag gillar hundar som det är mycket energi i. Jag satte mig på en stenhäll ute i skogen, där hon fick vara lös och gå fritt men skulle vara runt mig, och där beteendet var att till slut lägga sig ner och vara avslappnad, när hon gjort det så kom belöningen. Man väntar ut hunden, sedan måste man ju också lära in av och på signal. Så inget tjat i såna här övningar, och inte lägga in de här övningarna när hunden är stressad. Utan det ska vara ett lugn och ro. Ett bara vara :)

14. jul, 2018

Vem ser hunden? och hur den mår i familjer där våld förekommer, eller i en relation där mannen utövar våld mot kvinnan.

Hundens utsatthet i våldsamma situationer och dess konsekvenser blir detsamma som hos kvinnan barnet/en konsekvenser i form av hot, skador, död.

När jag gick utbildningen grund och fortsättning i "mäns våld mot kvinnor" och "i nära relationer", så fick vi veta hur vanligt det är att mannen pressar kvinnan för att kunna utöva makt över henne genom att hota ha ihjäl, och/eller skada hunden allvarligt.

Ibland hot, men för det mesta hot som sätts i realitet genom att skada hunden eller helt sonika åka till veterinären för avlivning.

När kvinnan misshandlas och kanske knappt kan gå och är blåslagen. VEM ser hunden som varit en iakttagare av våldet, eller en räddare som gått emellan hundägare och förövare, där hunden själv skadas. VEM hjälper hunden? Orkar ägaren göra det, som själv är misshandlad? finns det någon person i hennes omgivning som hjälper hunden? som inte tittar bort, som vågar se-vågar fråga, agera och erbjuda hjälp.

En hund som är utsatt för våld eller är i en hotfull miljö och/eller där våld förekommer, blir en mycket stressad och otrygg hund, eller så blir hunden traumatiserad. Våldet blir en stressutlösande faktor för hunden, som akut smärta, eller att hotet om våld gör så att hundens kropp sätts i alarmberedskap.

Lägg till sömnbrist i dessa situationer och de plötsliga förändringarna i hemmiljön, som sker när mannen börjar misshandla kvinnan, barn om de finns med i bilden och/eller hunden, som nu befinner sig i en total utsatthet. En stark rädsla, där hunden far illa, hunden kan inte fly undan, det finns inget beskydd för hunden. All kommunikation är sönderfallen mellan människa och hund, tilliten är svårt skadad.

 

Hunden visar starka symtom på stress, som nervositet, är lättskrämd, stark rastlöshet går, springer fram och tillbaka, kan inte slappna av. Hunden kan överreagera på händelser, kissa på sig vid höga ljud, strykrädda, kan inte vara ensamma, kan bli aggresiv vid trängdhet. Ytterligare ett av många symtom på stress är från hundens mage, i form av diarre och kräkningar, hunden ger ett allmänt intryck av att se sjuk ut, svans mellan benen, och förmodligen är den sjuk.

 

Alla verksamheter som möter djur och människor, där det visar sig att våld förekommer, skulle vara en självklarhet i de bästa av världar att frågorna skulle komma, som synliggör våldet hos kvinnan, och att kopplingen  görs- Att där det finns våld i relationer, där kan våld finnas-utövas också på familjens djur och barn. Att kunna vidga perspektivet, när den våldsutsatta kvinnan behöver stöd och hjälp, fråga också om det finns djur i hushållet, eller om det finns djur kvar i hemmet, behöver djuret också skydd.

Kontakta djurskyddsinspektörerna på Länsstyrelsen eller VOOV.nu som hjälper till att förmedla jourhem för hunden/djuret, så att kvinnan kan komma själv till ett skyddat boende.

För tyvärr så finns det inte många skyddade boende som tar emot kvinnan och hennes hund.

Vid polisanmälan så ska naturligtvis djurets utsatthet också komma med. Att utreda djurets situation. Åklagaren ska vara ajour med djurskyddslagen och ta upp hot och våld mot djuret i åtalet. Ett besöksförbud som gäller förövaren ska ju naturligtvis omfatta hunden.

Skyddet vilar på de ideella organisationerna idag och skulle också vara på kommunal och regional nivå i form av djurstall där hunden kunde vara, helst boende tillsammans med djurägaren. 

För vem/vilka är hundens bästa vänner i dessa situationer, när hunden alltid vill vara människans bästa vän. 

 Publicerad på Morrr.com- 2017

23. jun, 2018

Att börja med viltspår, och början till att hunden blir en skicklig eftersökshund, läs mer under Att träna viltspår.