20. jan, 2018

Dogparkour-- En "baggis".......

Nej, inte på långa vägar är det "en baggis". Dogparkour handlar om säker balansträning för hunden. Att man tränar tryggt och säkert i början. I alla Träningsmoment gäller sele, för att du som förare ska kunna stödja hunden om den skulle ex. tappa balansen eller halka, så är du där och tar emot hunden och på det viset, måste ju du stå nära hunden under hela momentet, eller träningen. Och det är bara positiv förstärkning i belöningar som gäller.
Du som förare kollar underlagen innan träning- är det halt? rörligt? vad är under snö? is?. is ger halka skippa det. Alltid som med all träning så ska du värma upp hunden, inte att förglömma.
Dogparkour är en kul träning om det görs rätt, säkert och tryggt för hunden och du som ägare/förare ser till att det blir så. Hunden får en kroppsmedvetenhet, en ypperlig balans och ett självförtroende som gäller i vardagen. Koncentrationsförmågan ökar, det blir en vovve med fokus.
Som jag nämnt tidigare, jag lyfte alltid ner min hund från höjder som var högre än hennes mankhöjd, just för att nedslaget när en hund hoppar ner vilar på ungefär c:a 80% av hundens kroppsvikt, därav så lyfte jag ner henne för det kan bli skador, det ger påfrestningar på framdelen, armbågar, hand/tassleder. Då när du tränar med sele så har du hjälp av det när hunden ska ner. Så inga halsband och koppel. Mitt eget lyftande var i präntat från räddningshundsutbildningen, där vi fick höra hela tiden att ta hand om er hund på alla och allra bästa sätt. Det följde mig i vardagen och även när vi tränade. Och DET hoppas jag gäller för dig med som hundägare/förare. När du tränar, i Vardagen, På tävlingar, I jobb. Ta hand om din hund på bästa sätt.