6. dec, 2017

Amanda som valp t v med syskon och Mamma Cairn Terrier

Funderar du på en terrier som ex. en cairn terrier, så ska du veta att som jag nämnt tidigare, att det är en stor hund i liten förpackning, med det menas att en cairn terrier är orädd, robust och självsäker, dessutom så har Cairn andra egenskaper som nyfikenhet, glad och framåt, social med en stark flockkänsla.

En Cairn terrier är ingen Ja-sägare utan har mycket egen vilja och envishet i kombinationen att cairn terriern är intelligent., gillar att jobba om det finns en egen vinning för hunden. Så där gäller rätt belöning och rätt motivation. 

Terriertempramentet får inte förväxlas med aggressivitet, en terrier som är nöjd med livet och mår bra, blir inte en stökig och skällig hund som terrier kan bli i fel händer.

En aktiv hund och inget för "soffpotatisar" men visst gillar den mysstunder och ska naturligtvis också ha återhämtning efter arbete eller aktiviteter.

Cairn terriern är en av Skottlands äldsta terrier raser. Användes ursprungligen som grythund, till/för av olika skadedjur, men också utter, räv, grävling för att ge skydd till lammen, får och höns. Så med tanke på Cairn terrierns storlek och ex. en grävlings storlek så fodras det mycket mod och effektivitet för att tampas med dessa.