23. sep, 2017

Att tänka ett varv till som hundägare

OCH!! titta helst INTE i din mobil, när du är ute på hundpromenaden, utan se till att du har kontakt med din hund och ha koll över eventuellt "skit"  som andra människor har slängt för att skada djur och då närmast hundar. 

Det som jag tänker på är ju ditt skydd som hundägare för din hund att inte hunden skadas/förgiftas av konstiga muppar i människoväg som hatar djur/hundar tyvärr, och förmodligen hatar människor också, kanske sig själva med, brukar gå hand i hand. Så att vara uppmärksam som hundägare är ett måste.

Nu finns det de människor som förgiftar hundar med glykol i ex. köttbullar slängda på marken, eller i något annat kanske leverpastej. Glykol är luktlöst för människan, vet faktiskt inte om det är det för hunden också med sitt otroliga luktsinne. I vilket fall som helst så har 150 hundar sedan år -13 förgiftats av glykol enl Agria hundförsäkring, lägg till då andra hundförsäkringsbolag som finns så blir det en alldeles för stor mängd av hundar och djurägare som drabbats av detta vanvett. 

Råttgift är en annan grej som de som inte gillar andra varelser gör, samma tillvägagångssätt, lägger in i sånt som hundar gillar och slänger in på villatomter, eller ute i skogen.

Nu har det hänt också att hund som varit i kombiutrymmet i bilen med bakluckan öppen, och medans hundägaren varit inne och handlat max 10 minuter så har hunden blivit förgiftad med något som varit preparerat som muppen  gett hunden, och hunden har tagit emot det, och ätit upp det. Hunden fick somna in, för skadorna blev för stora på en oskyldig vovve. Så det finns människor som springer runt och gör dessa vad jag kallar för onda handlingar förblindad i sitt eget hat. Helt sjukt. Och mer därtill. LÄR hunden att göra ett utbyte/byteshandel (redan som valp) så att det sitter när det väl är aktuellt att du vill att hunden spottar ut eller ger till dig, när/om du ser att hunden har tagit något i munnen. Ha koll!! över din hund så att den får fortsätta att må bra och slippa ett onödigt lidande.

Apropå glykol så har det även används i hundrastgårdar, förmodligen har personen/erna bara hällt ut det på marken, så hunden slickar i sig det, och det är lika illa det. 

Mer av dessa förfärliga handlingar som de onda mupparna gör, där hundar får/kan bada, simma så läggs glasskärvor ut i vattnet där hunden ska ta sig upp, och skär sig i tassarna, ledband m m, har hänt min hund, och andra hundar.

Sedan just detta med att ha koll över sin hund, så att den inte skadas eller som händer stjäls, och det händer utanför affärer eller åter igen villatomter, eller i hundhägn.

LÄMNA INTE din hund själv utanför ex. affären, eller på villatomten, den kan stjälas av någon ond empatilös likgiltig mupp, men även annat kan ske som att hunden är utlämnad till muppar som vill dem illa. ex kasta sten, dessutom så kan inte hunden fly-värja sig för den sitter fast i kopplet. Gäller också om en lösspringande hund skulle attackera den som sitter fast i kopplet, sånt elände har hänt. Så var inte så slö att lämna din hund utanför affären fast det bara är typ 10 min, för har du så ont om tid, ja då kanske man inte ska ha någon hund, eller köpt en hund, FÖR att ha hund, då ska man också ha tiden för sin hund, att leva med hund i sitt liv så ska utrymme finnas. Så skippa detta med att lämna hunden utanför ex. affären utan tillsyn, utan låt hunden ha sällskap av annan människa eller så får den vara hemma. Där hunden förhoppningsvis är trygg.