Senaste blogginlägget

10. feb, 2019

En Protector skyddsväst för din hund? En självklarhet för många hundägare, ett inköp som ger hunden ett bra skydd när du ex. ska träna, vid tävlingar, olika jakter, spår, sök. Det vore ju bra att jägarna också använde skyddsväst för hund på sina hundar, likaså de som är tjänstehundar ex. polishundar, har alltid tyckt det ser illa ut när hunden är oskyddad och föraren kan vara hur täckt som helst med skydd, vet inte hur tänket är där, nu vet jag att en del jägare använder skyddsvästarna, och säkert hoppas jag vanliga hundägare också, som vill sin hunds bästa. De här västarna skyddar/har som funktion bland annat mot vildsvinsbetar, mot vargbett, drunkning. Det är en lätt väst och visar sig bäst i test, enkel att applicera OCH levereras med Agrias garanti om västanvändning vid jakt, träning och vid skada, så betalar Agria självrisken oavsett skadans art. Låter riktigt, riktigt bra, visst det finns andra skyddsvästar för hund, men den här verkar vara en av de bättre. Så träning, tävling, jakt skyddsväst på.

30. dec, 2018

Med en önskan om ett nyår som är fritt från fyrverkeripjäser/raketer hos privat personer, för sorgligt nog så har det ju visat sig gång på gång, varje nyårsafton och även veckor innan och efter nyår, att det missbrukas på ett sätt som inte går att försvara, och utförs av dem som har noll empati för djur ochmänniskor. 

Människor skadas, djur skadas, byggnader och människors hem skadas eller brinner upp, miljön förorenas, hundar dör av chock och stress, raketer skjuts mot blåljuspersonal och andra förbipasserande. Och allt detta får ske i fredstid i Sverige, utan några större konsekvenser?? helt otroligt.Hur tror du att hundägaren mår som får sin hund traumatiserad? eller som dör av stress? förorsakat av fyrverkeri?? hur tror du att människan mår psykiskt som får sitt hem nerbränt av fyrverkeripjäs? Hur kan det få fortsätta?? fast vi som är engagerade och det är många, skriver på olika protest listor att skiten ska stoppas, men det blir inte så mycket resultat av det, var är politikerna?? var är myndigheterna??, var är Sveriges fyrverkeribransch??, och var är MSB?? (myndigheten för samhällsskydd) var är dom?? som kan ta besluten och göra åtgärder åt det. Det ska utredas in absurdum i Sverige, och sedan blir det ingen åtgärd, det är åtgärderna som är de viktiga. Inte bara tomma ord och ingen förmåga till att det blir förändring.

I Norge har raketerna varit borta i 10 års tid. 10 års tid. Och här i Sverige, ja som hundägare så vet ni/du.

I Sverige som hundägare får man "fly fältet" för att kunna skydda sin,a hund,ar, naturligtvis ska det inte vara så, dessutom så betalar många skatt också av många hundägare och de måste stå ut med detta, som är helt oacceptabelt, det är inte hundägarna som ska forslas iväg/fly iväg det är de som skjuter raketerna. Vi har en konstig omvändning här i Sverige.

Men som hundägare, så gör man ju det för att skydda sin hund OCH fyrverkeri har inget med skott fasthet att göra, eller hundens nervkonstitution, för det är något helt annat, dessutom så hör hunden så mycket bättre än människan, 4 gånger mer, och dessa vidriga fyrverkeri kan vara på flera decibel för hundens öra som gör hunden stressad, eller att ljudet blir smärtsamt högt för hunden. Hunden kan även bli så skrämd att den kollapsar och dör. Men vad gör det verkar politiker tänka om de ens gör det? för skiten får ju fortsätta. Trots alla namninsamlingar från olika hund/djur organisationer. Vad är det som brister?.

Jag hoppas att många använder möjligheten att checka in på hotel där det är fyrverkeriförbud över nyår. Glädjande nog så börjar det finnas fler och fler ställen, som har fyrverkerifritt, nu senast läste jag att vissa fjällstationer ska också ha fritt från raketer. Vissa stugbyar har också det.

Några jag kände som bodde i en småstad men i radhuslänga, där sköts som om de var beatta av något, utan hänsyn till djur och människor som inte gillar det, så de som hade hund, även de jag kände åkte ut till skogen mitt i natten/över nyåret för att kunna ge lugn och ro, trygghet till sin vän. 

De som inte kommer iväg eller som har de hundar som inte verkar så påverkade av raketskjutandet, förebygg alltid och ge de bästa förutsättningarna till att hunden får fortsätta att vara trygg.

Så vad kan man göra som hundägare då-- Rasta ordentligt på morgonsidan, gärna ett personspår eller viltspår, för det är lugnande för hunden.

Använd t/y-sele om det skulle vara så att hunden i ett läge ändå reagerar mot skjutandet, och jag tänker inte på midnatt utan på förmiddagen, en hund som får panik, blir skrämd kämpar många gånger till att fly och kan plötsligt komma ur halsband eller sele utan t-uppbyggnad.

Och tänk inte på att ha hunden lös dessa dagar eller att hunden kan "smita ut" på något sätt. Naturligtvis så med sunt förnuft så lämnar man inte sin hund ensam dessa dagar.

Gå inte ut med hunden mer än kort kiss stund tidig kväll. Ha musik på hemma för att försöka maskera smällar ljudet. Och hoppas på det bästa, att hunden inte dör, eller att lägenheten brinner ner och allt förorsakat av människan med dess lek av fyrverkeripjäser ofta i fylla eller drog påverkan, och dessutom fortfarande utan konsekvenser. Det är de oskyldiga hundägarna och hunden och/eller människan FÖR ATT INTE TALA OM ALLA ANDRA DJUR SOM FÅR PANIK OCH KAN SKADA SIG SVÅRT MED DETTA och måste avlivas,  som får ta konsekvenser av hänsynslösa människor som får härja fritt med sina fyrverkeripjäser i ett demokrati samhälle som heter Sverige. 

Önskan finns också om att människor tar mer ansvar, och alla affärer/handlare som kan göra insatser och göra val av att inte sälja raketer/smällare. Att det blir mer av agerande istället för att inte bry sig, för som det är nu så gör ju inte politiker det eller kommuner/myndigheter heller.

Önskar ETT GOTT NYTT OCH HARMONISKT TRYGGT HUNDÅR FÖR DIG OCH DIN VOVVE/AR

1. nov, 2018

Visst behöver man lydnad på hunden, viktigt också i dagens samhälle då hunden ska vara en del i samhället. Men att bara ha lydnad på hunden och den inte får ha sin frihet är något som gör din hund missmodig. Det är inte ett liv i värdighet. En hund behöver få sina medfödda behov tillgodosedda. För att enkelt uttrycka det- hunden ska må bra, och vad du har för ras, i vilken ålder den är i, så anpassar man "jobbet" så att hunden får ett hundliv som är mer av hundens liv, och det hunden tycker är kul och förhoppningsvis du också. Inte tvärtom
Det man kallar för berikning i hundens vardag. Det kan innebära att man arbetar med jaktapportering, hunden är avlad för olika ändamål., och det bör en hundägare ha koll på innan köpet. För att kunna ge hunden ett bra liv, där hunden får använda sina medfödda behov. Berikning är också ett bra sätt att motverka stress. Alla olika slags spårningar är beteende där hunden får använda sig av sitt ursprung och vara hund. Inom Jaktområdet så finns det ex. viltspårning, jaktapportering, spårning är något som många hundar gillar oavsett ras. Sök ligger också högt i kurs, både föremål sök och person sök. Samarbetet stärks när man arbetar med hunden på ett positivt sätt, där du arbetar MED hunden och inte EMOT hunden. Belönar, förstärker det som är rätt beteende. Så att din hund upplever det som positivt att "jobba" tillsammans med dig och gör det med glädje.

4. okt, 2018

https://www.sponsorhuset.se/images/newsletters/1066/2018-10-03-03-54-28.png

Sponsorhuset hyllar att det är Djurens dag idag genom att ge dubbel ersättning när man handlar från deras djurbutiker. Erbjudandet gäller fram till söndag.  Bland butikerna hittar du 
Zooplus, Animail, ArkenZoo och Granngården. Gå in här och handla något fint till din fyrbenta vän:https://www.sponsorhuset.se/hundbloggareywonneviklund/huvudkategori/hem-hushall/underkategori/134

Passa på alla djurägare, och köp något vettigt till ditt älskade djur, så djuren inte kommer till korta för kanelbullens dag.