5. aug, 2017

Izza blev Vinnare av Royal Canins tävling "Ettriktigthundår" 2015

Nu måste jag ju berätta den fina händelsen från början. Jag satt en dag och surfa på nätet och såg att Royal Canin hade startat en tävling som gällde att förändra ordets innebörd av "ettriktigthundår" de hade varit i kontakt även med Svenska akademien för att försöka ändra betydelsen av ordet. Och nu hade Royal Canin  startat en tävling. Den tävlingen ville jag delta i, för det var något viktigt, tävlingen gick ut på att visa via ett foto, av att en hund kunde njuta av livet och må bra. Sagt och gjort, jag skickade in ett foto på min hund Izza, som jag tyckte kunde representera, det som tävlingen gick ut på. Jag tror att det dröjde ett dygn så fick jag ett grattis att jag var vidare i tävlingen, nu hade tävlingen börjat för oss, agenturen hade slussat oss vidare, bland hundratals foton, vi var vidare och nu hade vi blivit 10 uttagna foton, som skulle skickas till programledarna på Mix Megapol, som deltog tillsammans med Royal Canin i tävlingen. De var fyra programledare och skulle ta ut sin favorit av foto och hund. Gry Forsell tog ut fotot på Izza. När fotona hade blivit fyra till antal så började tävlingen på Mix Megapol fb-sida med att svenska folket skulle rösta/like,a vilken hund/foto som skulle vidare i tävlingen och vara med i finalen. Fotona var ute på deras fb-sida mellan må-tor, sedan på fredagen skulle det bli direktsändning i radio med hundfrågor mellan 1,an och 2,an.

Låt mig säga så här-- Izza utklassade de tre andra, hon var favorit från dag ett till att finalen blev. Fotot fick nästan 1200 likes. Tvåan fick hälften av Izzas summa.  Så på fredagen skulle jag göra mitt så att säga. Det blev en "rafflande" final :) Jag vann med ett helt poäng. Så den 5 juni 2015 blev Izza vinnare tillsammans med svenska folket Vinnare av "Ettriktigthundår"

Det var fantastiskt roligt att vi vann en så pass stor tävling OCH tävlingens innebörd. Vinsten var värd c:a 30 000 helt otroligt, jag har aldrig vunnit en så stor vinst, och inte med en hund, men hon fixade det, dessutom var hon ju en äldre hund, så det var desto roligare. Vinsten var en lyxweekend på Häringe slott för fyra personer och hundar, dessutom hundfoder för ett år.

Jag gratulerade Izza till vinsten :) och hon verkade mäkta nöjd över det. Vi kom överens om att fodret/värdecheckar skulle vi skänka till Hundstallet i Stockholm det blev 100 kg och värdecheckar till Izzas uppfödare Pick ups där blev det 50 kg. Alla blev glada över värdecheckarna och det kom väl till pass för hundarna.

Nu finns vinnarfotot på webben från Royal Canin, tidigare fanns också ett Guldvinnare foto med radiolänken då vi tävlade i hundfrågorna men tyvärr så kommer den inte upp längre, skäl som jag inte vet. Laddar upp Vinnarfotot är här på min hundblogg.