20. jul, 2017

Mina hundutbildningar och hunderfarenheter

Jag är utbildad hundinstruktör inom olika inriktningar som valp, vardagslydnad, viltspår, jakt och friskvård för hund. Utbildningarna har jag gått genom IMMI, SSRK, Hundskolan/Sollefteå och Hundutbildningsgruppen.
Jag har tävlat mycket med mina egna hundar, som då resulterade i Championattitlar. Tillsammans med mina hundar har jag gjort skarpt/praktiskt eftersök, jag har även kommit in på Räddningshundutbildningen med min jaktgolden som blev 15,5 år. I viltspår var vi några år bland de främsta inom retrievergruppen. Jag har haft många hundkurser, både i egen regi men också via SSRK och Golden klubben. Det är något jag absolut kommer börja med igen. Fantastiskt roligt att träffa olika hundägare och deras hundar. Att vara med om att lära ut och få följa ekipagen från nybörjarhund till att bli godkänd anlagsklass och/eller öppen klass till att de tar Championattitlarna är otroligt givande. Dessutom vill jag bidra med duktiga eftersökshundar.
När min äldsta goldentik var 15 år så vann vi Royal Canins stora tävling "ettriktigthundår" tävlingen handlade om att visa via foto, hundar som mår bra OCH njuter av livet. Det är en viktig faktor för mig att hundar ska må bra tillsammans med sin ägare.
Jag är bloggare sedan c:a två år tillbaka, har även en personliga/reflektioner blogg, där det står lite mer om vad jag gör till vardags och mina andra utb. Medlem i Sweden Influencers. Jag har varit tidigare hundbloggare på Morrr.com, Tidigare Skribent på Filmeye.se (biofilmer) Ska börja en multimediautb. i höst-17 Publicerad på webben, men också nu publicerad i medlemstidningen Leon Berger nytt. Jag kommer att blogga om olika hundämnen i stort och smått. Innehållet kommer även också vara viltspårträning och info. när mina nya viltspårkurser kommer att starta.