Varmt Välkommen på min hemsida/hundblogg för att läsa mer om hundar och dess träning, men också om viktiga hundämnen. Min ambition är att dela mina kunskaper och erfarenheter om hund, till dig som läsare. Jag kommer också förmedla mina hundkurser när det blir dags för det. Ett av mina specialområden på att träna hund är viltspårsträningen. Jag kommer genom bloggen ge dig och din hund de bästa verktygen teoretiskt för en så bra grund som möjligt till att sedan bygga vidare i praktiska viltspårskurser för dig och din hund så din hund är färdig inför prov och eftersök.
Det jag vill mer att förmedla till dig som hundägaren är att ge och ha ett samspel med sin hund, som vilar på glädje, kärlek, trygghet, tillit, att träna hund bygger mycket på kommunikation, relation, att jag som förare har den hundkunskapen att jag förstår min hund och att hunden förstår mig, för min del att läsa hund, och vara tydlig, alltid ha respekten med OCH att all träning börjar med att introducera hunden inför det nya--att ge hunden ett liv som den mår bra i och att medverka till att hunden blir en harmonisk och stabil hund/"klippa".
Bilden visar Bilbo och ett av våra "skarpa" eftersök, en viltolycka, mamma rådjursget blev överkörd och dog och hennes kid skulle hittas för att tas om hand. Kidet döptes senare till Stina. När bilden togs hade en månad gått efter eftersöket. Copyright © Hundbloggareywonneviklund.se